Certifering

Over Buro QM

Buro QM is vanaf 1996 bij een groot aantal bedrijven in diverse branches werkzaam. Naast de werkzaamheden ter verkrijging van een certificaat houdt buro QM zich ook nadrukkelijk bezig met het onderhouden van het systeem teneinde ook het certificaat te behouden.

Het aantal reeds verkregen certificaten en grote diversiteit in normen, getuigt van grote vakkennis.
Buro QM is niet alleen in Nederland werkzaam maar ook o.a. in Suriname, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Belgiƫ.

Certificering is een veelbesproken item. Uw opdrachtgever verlangt vaak een certificaat of keurmerk om kwaliteit, veiligheid, milieu-attitude, etc. van uw product, productieproces en organisatie te garanderen. De kwaliteit van het reilen en zeilen in uw organisatie kan aantoonbaar gemaakt worden door een certificaat.

De ontwikkelingen in de markt en technologie hebben in de loop der jaren als gevolg gehad dat ook de certificeringstrajecten aan wijzigingen onderhevig zijn. Deze ontwikkeling zal zich voortzetten in de toekomst.

Het meest bekend zijn de ISO series. Deze worden uitgegeven door de International Organisation for Standardization (ISO) en worden internationaal erkend.

Certificering is bij aanbestedingsprocessen een steeds belangrijker item. Veelal worden een of meerdere certificaten vereist van de deelnemers aan het aanbestedingsproces.